PROTETICA DENTARA

Protetica dentara cabinet stomatologic sector 2Protetica dentara (reconstructia danturii) este o ramura importanta in stomatologie si se ocupa cu reconstructia danturii prin lucrari protetice diverse, printre care:

coroane de portelan/ceramica  pe diferite suporturi cum ar fi coroane portelan pe suport de aur platinat, coroane din portelan pe suport de aur paladiu, coroane ceramica / portelan pe suport de zirconiu, coroane de portelan pe suport de remanium Crom-Nickel, coroane dentare provizorii acrilat sau PMMA;

fatete dentare din portelan si composite; proteze dentare mobile si fixe diverse sisteme; indreptarea si echilibrarea ocluziei dentare; incrustatii ceramice din ceramica sau materiale nobile (inlay / onlay);

gutiere pentru diverse tratamente (bruxism, albirea dintilor, gel parodontologie).

Protezele

Protezele dentare sunt create cu multa grija pentru pacientii care sufera de edentatii totale sau partiale.

Scopul protezei este acela de a reface estetica pacientului edentat, de a-i reda functionalitatea cavitatii orale, restabilind functiile: masticatorie, fizionomica si fonetica, ce au fost pierdute sau diminuate odata cu pierderea dintilor.

Proteza partiala

Proteza partiala reprezinta restaurarea dentara detasabila. Acest tip de proteza inlocuieste cativa dinti, suportul ei fiind dintii naturali, pregatiti de medicul stomatolog in acest scop.

Proteza totala

Proteza totala constituie lucrarea care inlocuieste toti dintii, este o placa mobila pe care sunt atasati dinti artificiali.

Pacientul trebuie sa cunoasca faptul ca rezultatul protezarii se imbunatateste treptat, pe masura purtarii protezelor, a pastrarii legaturii cu medicul care v-a tratat si a indeplinirii recomandarilor medicilor stomatologi.

Proteza pe implant

Este proteza stabilizata prin implanturi.

Implanturile dentare reprezinta mijlocul cel mai eficace de fixare a acestor lucrari, proteza atasandu-se ferm de implanturi. Acest tip de proteza ofera un confort net superior pe termen lung.

Coroane

Coroanele reprezinta solutia ideala de a reconstrui un dinte fracturat sau care a fost slabit de carie.

Coroana urmareste conturul ramas al dintelui, marindu-i rezistenta si reface aspectul natural.

Coroanele dentare pastreaza functionalitatea dintilor afectati, sanatatea cavitatii bucale si increderea dumneavoastra intr-un zambet impecabil.