IMPLANT DENTAR

Implant dentar cabinet stomatologic sector 2 No PainImplantologia (implant dentar) este o specialitate chirurgicala care are rolul de a inlocui dintii lipsa sau grav deteriorati, in conditii de siguranta.

Implantul dentar este un inlocuitor artificial fabricat din titan (un metal foarte bine tolerat de masa osoasa), pentru radacina dintelui. Acest surub este ancorat in interiorul osului maxilar/mandibular si are rolul de a sustine unul sau mai multi dinti artificiali.

Exista numeroase tipuri de implanturi dentare, fiecare dintre ele fiind proiectate in functie de nevoile pacientilor.

Dupa o evaluare completa, medicul implantolog va recomada tipurile de implanturi dentare pentru fiecare caz, tinand cont de scopul procedurii si de starea tesuturilor parodontale a fiecarui pacient.

Implanturile dentare, sunt o optiune eficienta pentru inlocuirea dintilor. Datorita implantologiei, pacientii pot obtine restaurari functionale ale dintilor care sa si dureze.

Cabinetul nostru foloseste cele mai moderne si fiabile sisteme de implant. Procedura este simpla si nedureroasa, iar recuperarea foarte rapida. Coroanele ceramice pot fi plasate la scurt timp dupa operatia de implant, sau poate fi nevoie de o scurta perioada de asteptare, astfel incat osul maxilarului sa se poata vindeca.

Prin inserarea implantelor dentare se pastreaza integritatea structurii faciale (a arcadelor dentare), reducand inconvenientele pe care le produce pierderea unuia sau mai multor dinti.

Implanturile dentare

reprezinta la ora actuala singura posibilitate de a inlocui dintii lipsa prin protezare fixa (diferita de protezele mobile, care trebuiesc indepartate din gura pentru igiena), rezultand o dentitie foarte apropiata de dintii naturali.

Implant dentar stomatologie sector 2Astazi, majoritatea procedurilor chirurgicale pentru inserarea implanturilor permit pacientilor sa se intoarca acasa in aceeasi zi.

Dupa aceasta operatie se asteapta cateva luni pentru ca celulele osoase sa creeze un tesut osos nou in jurul implantului, proces numit osteointegrare. Osteointegrarea este de obicei usor acceptata de organism. In felul acesta, implantul poate servi drept sprijin pentru o coroana, punte fixa sau proteza mobilizabila.

Perioada de vindecare dupa operatia de inserare a implanturilor dureaza intre 4-6 luni, timp in care, in functie de situatia clinica, pacientul va beneficia de o lucrare protetica provizorie care sa asigure functionalitatea si estetica pana la momentul in care lucrarea definitiva va putea fi realizata.

Implanturile sunt recomandate pentru pacientii de toate varstele carora le lipsesc dinti. Oricine este suficient de sanatos pentru o mica interventie chirurgicala in cavitatea bucala poate apela la tratamentul prin implant.

E bine de precizat ca dupa operatia realizata in cabinetul No Pain pacientii trebuie sa respecte o igiena locala foarte buna, deoarece in lipsa acesteia apar inflamatii gingivale care pot conduce la pierderea implantului. Se impune astfel necesitatea realizarii controalelor periodice la fiecare trei luni la medicul stomatolog.