Cand vine vorba despre sanatatea danturii, alimente si bautura consumate au un rol esential, cel mai mare inamic al dintilor fiind atacul acid, care vine mai ales din produsele bogate in zahar.

Din pacate exista o serie de alimente si produse considerate “rele” pentru dantura.

Bauturile carbogazoase si alte bauturi racoritoare reprezinta dusmani bine cunoscuti ai zambetului sanatos, ele continand o cantitate foarte mare de zahar.
Acesta este daunator atat danturii, cat si sanatatii intregului organism.

Chiar si pentru persoanele aflate la dieta, care inlocuiesc zaharul cu alti indulcitori, riscul de carie este la fel de ridicat.
Ceaiul, considerat a fi sanatos, daca este indulcit, devine contraindicat consumului prin substantele acide care duc la eroziunea dintilor.

Vitamina C care se topeste in cavitatea bucala inainte de a fi inghitita, precum si medicamentele lichide efervescente sau siropurile ( impotriva febrei, durerilor ) sunt un pericol iminent pentru dantura, intrucat contine substante acide si o cantitate mare de zahar care se distribuie rapid pe suprafata dintilor si intre acestia, ducand la formarea cariilor.

Bauturile alcoolice se incadreaza cu succes in categoria substantelor “rele” pentru dantura – iti lasa gura uscata si inhiba formarea salivei, astfel ducand la expunerea dintilor catre atacului acid.

Cafeaua nu este indicata spre consum in cazul in care aspectul estetic al danturii este pe primul plan, intrucat culoarea sa intensa va pata dintii in timp.

Vinul, atat cel rosu, cat si cel alb baut in exces va duce la aparitia petelor pe dinti. Vinul rosu produce modificarea culorii si aspectului dintelui in mod rapid, in timp ce vinul alb are o compozitie acida care demineralizeaza si formeaza pori in suprafata, ducand la aparitia cariilor.

Fructele colorate, cum sunt fructele de padure, ciresele, visinele, desi sunt sanatoase pentru organism, ele duc la patarea dintilor. Asa ca daca esti impatimit al consumului acestora, ai grija sa clatesti foarte bine cu apa dupa ce le mananci si, daca ai posibilitatea, chiar sa efectuezi periaj dentar.

Sosurile (de tomate, mustar etc) produc care produc in timp modificarea culorii si stralucirii danturii.

Bomboanele, acadelele si dulciurile in general contin agenti de colorare a dintilor si o cantitate insemnata de zahar, nocive pentru dantura.

Alunele, desi sunt produse care intretin un zambet frumos si sanatos trebuie consumate cu atentie.

Curry si alimentele ce contin acest ingredient indian au in compozitie un pigment intens de culoare galbena, care va pata dintii.

Alegerile in materie de alimentatie trebuie facute cu multa grija, deoarece in jurul lor se consolideaza fundatia sanatatii organismului si danturii.

Mancarea sanatoasa reflecta un corp si un zambet sanatos!

Close Popup

Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, nopaincenter.ro utilizează fișiere de tip cookie.
Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Accept”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Setari confidentialitate

Când vizitați nopaincenter.ro, acesta poate stoca sau prelua informații din browserul dvs., mai ales sub formă de cookie-uri. Controlați-vă serviciile Cookie personale aici.

Aceste module cookie sunt necesare pentru funcționarea site-ului web și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.

Cookie-uri Tehnice

Pentru a utiliza acest site web, folosim următoarele cookie-uri tehnice necesare

  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Refuz
Salveaza
Accept
Open Privacy settings